Pandispanya tarifi (orjinalini yazıyorum):
Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayalım ve kalıbımızı hazırlayalım. 6 tane oda sıcaklığında yumurtayı 1,5 su bardağı şeker ve 1 paket vanilya ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Karışıma sırasıyla, benmaride erittiğimiz 300gr bitter kuvertür çikolatayı, 1,5 su bardağı sıvı yağı (ben 1 su bardağı kullandım, evde kalmamıştı, siz tam kullanın eksik geliyor) ve 5 çorba kaşığı yoğurdu ekleyelim. Ayrı bir yerde 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 5 çorba kaşığı toz kakaoyu beraber eleyelim. Sonra bu kuru malzemeleri de yumurtalı karışımımıza ekleyelim. Karışımı kalıbımıza alıp ısıttığımız fırında 50-60 dk. kadar pişirelim. (Fırınınızın durumuna göre ara sıra kontrol edin ben çok daha az tuttum, nerdeyse yanacaktı. Özellikle turbo fırınlarda çok daha çabuk pişiyor.)
Kekimizi soğuduktan sonra 1 gün streç filmle sarıp bekletmek daha iyi sonuç veriyor, ancak benim vaktim olmadığı için soğuduktan sonra kullanmak durumunda kaldım, keserken parçalanıyor ve zor şekil veriyorsunuz. Ama lezzeti inanılmaz güzel, tıpkı browni gibi. Bu güzel tarifi bize kazandırdığı için pastacı Burcu'ya bir kez daha teşekkür ederim.
Pastacı kreması ise:
Bir tencereye 250 gr. süt, 1 çay bardağı toz şeker, 1/2 çay bardağı un, 1 tatlı kaşığı buğday nişastası, 3 yumurta sarısı, 1 çay kaşığı vanilya koyulup karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra yine karıştırarak soğutalım. Kullanıma hazır.
Kaplamayı hazır şeker hamuru ile yaptım, kendi yaptığınıza göre biraz daha yumuşak oluyor ve çalışmak bana biraz daha zor geldi (kendi yaptığınız şeker hamuru çok daha esnek oluyor ve çalışırken bu kadar yırtılmıyor), bir de kek parça parça birleştirilmiş olduğundan biraz eğrilikler oldu ister istemez. Umarım beğenirsiniz :)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder