28 Eylül 2007 Cuma
Rengarenk Cupcakeler
27 Eylül 2007 Perşembe
İspanya'dan bir hediye
25 Eylül 2007 Salı
Ipod pastam...
Pandispanya tarifi (orjinalini yazıyorum):
Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayalım ve kalıbımızı hazırlayalım. 6 tane oda sıcaklığında yumurtayı 1,5 su bardağı şeker ve 1 paket vanilya ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Karışıma sırasıyla, benmaride erittiğimiz 300gr bitter kuvertür çikolatayı, 1,5 su bardağı sıvı yağı (ben 1 su bardağı kullandım, evde kalmamıştı, siz tam kullanın eksik geliyor) ve 5 çorba kaşığı yoğurdu ekleyelim. Ayrı bir yerde 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 5 çorba kaşığı toz kakaoyu beraber eleyelim. Sonra bu kuru malzemeleri de yumurtalı karışımımıza ekleyelim. Karışımı kalıbımıza alıp ısıttığımız fırında 50-60 dk. kadar pişirelim. (Fırınınızın durumuna göre ara sıra kontrol edin ben çok daha az tuttum, nerdeyse yanacaktı. Özellikle turbo fırınlarda çok daha çabuk pişiyor.)
Kekimizi soğuduktan sonra 1 gün streç filmle sarıp bekletmek daha iyi sonuç veriyor, ancak benim vaktim olmadığı için soğuduktan sonra kullanmak durumunda kaldım, keserken parçalanıyor ve zor şekil veriyorsunuz. Ama lezzeti inanılmaz güzel, tıpkı browni gibi. Bu güzel tarifi bize kazandırdığı için pastacı Burcu'ya bir kez daha teşekkür ederim.
Pastacı kreması ise:
Bir tencereye 250 gr. süt, 1 çay bardağı toz şeker, 1/2 çay bardağı un, 1 tatlı kaşığı buğday nişastası, 3 yumurta sarısı, 1 çay kaşığı vanilya koyulup karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra yine karıştırarak soğutalım. Kullanıma hazır.
Kaplamayı hazır şeker hamuru ile yaptım, kendi yaptığınıza göre biraz daha yumuşak oluyor ve çalışmak bana biraz daha zor geldi (kendi yaptığınız şeker hamuru çok daha esnek oluyor ve çalışırken bu kadar yırtılmıyor), bir de kek parça parça birleştirilmiş olduğundan biraz eğrilikler oldu ister istemez. Umarım beğenirsiniz :)
Afiyet olsun...
23 Eylül 2007 Pazar
peynirli kremalı kek
Afiyet olsun...
21 Eylül 2007 Cuma
Cupcake kalıplarım..
20 Eylül 2007 Perşembe
Renkli renkli hamurlar ve çocukluk :)
19 Eylül 2007 Çarşamba
Tatil çalışmalarım
Ve İlkay ustanın çalışma aşamaları ile diğer 3 muhteşem pasta;
Afiyet olsun...
18 Eylül 2007 Salı
Ve işte favori kursum :)
17 Eylül 2007 Pazartesi
Lezzet topları
Bu arada benim kadar az yaparsanız eşinizle köşe kapmaca oynamak durumunda kalıyorsunuz, siz yaparken miktarı biraz fazla tutun derim :)
Afiyet olsun...
16 Eylül 2007 Pazar
Bir küçük not
Bu arada yazdığım yazılar size başta söylemiş olduğum uzun zamandır biriken resimlerime ait yazılar. Yani her akşam bir şeyler yapamıyorum maalesef. Elimde stok bitince size yaptıklarımı daha taze günü gününe aktarmaya çalışacağım.
Yorumlar hakkında bir kaç kişi yorum eklemeyediklerinden bahsetmişler, bu benim ayarlarda henüz acemi olmamdan kaynakladı sanırım. Bir iki şeyi düzelttim, umarım bu sefer girebilirsiniz. Aşağıdaki resimde de göreceğiniz üzere eğer bir google hesabınız yoksa veya girmek istemiyorsanız "diğer" veya "isimsiz" kısımları işaretleyip yorumunuzu yazabilirsiniz. Şimdiden zaman ayırıp yazacağınız tüm yorumlar için teşekkür ederim.
14 Eylül 2007 Cuma
Macaron maceraları :)
13 Eylül 2007 Perşembe
Limonlu mini kekler
Tarifine gelince; 1,5 yumurta beyazını az tuzla çırpalım.0,8 cup (amerikan ölçüsü yaklaşık 240 ml'lik bardak kadar) şeker ekleyerek çırpmaya devam edelim. 0,8 cup una 0,5 cup şeker ekleyip süzgeçten geçirdikten sonra karışıma ekleyerek spatulayla veya kaşıkla karıştıralım. limon kabuğu rendesi ve 1 tatlı kaşığı vanilya konsantresi (ben vanilya tozu kullandım) ekleyelim. Minik muffin kalıbına kalıbı yağlamadan payedelim. 190 derecede 12-15 dk. pişirelim. Bu sırada 5 yemek kaşığı mısır şubu (ben glikoz kullandım) ve 1,5 cup pudra şekerini ısıtarak şurup hazırlayalım. Sırından çıkan keklerimizi soğutma telinin üzerine ters çıkararak dizelim ve hazırladığımız şurupta ıslatalım. 1 saat kadar beklettikten sonra üzerlerini limon şekerlemesi ile süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun :)